❀ ❀ ❀
Καλώς ήρθες στη σοφίτα μου, στην ενότητα «Περί Βιβλίου»!
Σε αυτό το μέρος της σοφίτας θα σου μιλάω για βιβλία.
Ποιο βιβλίο διάβασα, πώς μου φάνηκε, τι μου έμεινε, τι μου άρεσε, τι δεν μου άρεσε, αν με προβλημάτισε κάτι στην ιστορία, αν με κάποιον τρόπο συνέβαλε στο να παρατηρήσω πράγματα και συμπεριφορές που επηρεάζουν εμάς ή και τους γύρω μας, αν θα το πρότεινα σε άλλους, αν με έκανε να γελάσω/κλάψω κ.λπ.
Γενικότερα, θεωρώ πως ένα βιβλίο που αρέσει σε μένα, πιθανόν να μην αρέσει σε σένα. Όπως, επίσης, ένα βιβλίο που αρέσει σε σένα, ενδεχομένως να μην αρέσει σε μένα. Και, φυσικά, είναι μεγάλη η πιθανότητα ότι αυτό που σκεφτόταν ο εκάστοτε συγγραφέας, να μην πέρασε σε εμάς έτσι όπως θα ήθελε.
Όμως είναι υπέροχο που μπορούμε να συζητάμε για όλα αυτά, ο καθένας από τη δική του ματιά.
Οπότε, σε αυτή την ενότητα θα μοιράζομαι μαζί σου τις σκέψεις μου για κάποιο βιβλίο που διάβασα και περιμένω και το δικό σου feedback στο Instagram της σοφίτας. Βιβλιοφάγοι, μαζευτείτε!
#TrueFact, #FunFact
Για να βρίσκεσαι στη σοφίτα μου, θα έχεις ήδη καταλάβει πως αγαπώ τη γραφή. Αναπόφευκτα, αγαπώ και το διάβασμα. Μόνο που… έχω ένα «θέμα». Δεν μπορώ να διαβάσω γρήγορα. Είμαι ένας αναγνώστης-σαλιγκάρι! Τι να κάνουμε; Τρώω αργά και διαβάζω αργά. Αλλά γράφω πάρα πολύ γρήγορα. Να τα λέμε κι αυτά!
Ξεκίνα με αυτά!
Στη σοφίτα, υπάρχουν ήδη δύο κείμενα που αναφέρονται σε βιβλία, αλλά είναι σε άλλη ενότητα. Ευκαιρία να τα συγκεντρώσουμε σε μια «γωνιά» λοιπόν!
Τα παραθέτω εδώ και σε προτρέπω να τα διαβάσεις, επειδή με αυτά τα βιβλία ταξίδεψα σε ιδιαίτερους κόσμους και το καθένα μού έδωσε κάτι μοναδικό:
1) Τα ραντεβού με τη Σιμόνη
Το βιβλίο που με σημάδεψε από την ηλικία των 18 είναι «Τα ραντεβού με τη Σιμόνη» της αγαπημένης Μάρω Βαμβουνάκη, συνδυασμένο με μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις σε τρένο. Διάβασε γιατί, πατώντας παρακάτω.
2) Ινές, ψυχή μου
Το δεύτερο βιβλίο, στο οποίο αναφέρθηκα σε αυτή τη διαδικτυακή γωνιά, είναι το εκπληκτικό «Ινές, ψυχή μου» της Ιζαμπέλ Αλιέντε. Διάβασε παρακάτω τι το κάνει τόσο ξεχωριστό!
❀ ❀ ❀
Τελικά, ξέρεις τι πιστεύω;
Ότι ο καθένας μας θα διαβάσει αυτό που επιθυμεί εκείνη τη χρονική περίοδο, αυτό που ο δικός του εσωτερικός κόσμος έχει περισσότερο ανάγκη. Και αυτό οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Ό,τι κι αν λένε οι άλλοι.
Καλή ανάγνωση!