My name is Eva

by alexandra.andriadi

Στα μέσα του Απρίλη, υποδέχομαι την πρώτη μου φίλη στη σοφίτα, την Εύα!

Με την Εύα γνωριζόμαστε από την πρώτη δημοτικού και μέχρι σήμερα είμαστε φίλες.
Οι “ανισορροπιές” μας ταίριαξαν και να ‘μαστε τώρα εδώ!
Αγαπάει βαθιά και ζει τα συναισθήματά της έντονα.

Τα τελευταία 8,5 χρόνια μένει στην Ολλανδία. Σήμερα την έφερα στη σοφίτα ( και είμαι απίστευτα χαρούμενη για αυτό) για να μιλήσουμε για την δική της οπτική, για τον δικό της κόσμο, αυτόν της μουσικής, της έκφρασης μέσω της τέχνης.

Πάμε να διαβάσουμε τις απαντήσεις της σε μερικές ερωτήσεις που της έκανα;

▼▼▼▽▽▽▼▼▼

Σπούδαζες στην Αθήνα, αλλά στα 2 χρόνια έφυγες και ξαφνικά βρέθηκες Ολλανδία. Ήταν όντως τόσο “ξαφνικά”; Εξήγησέ μας τι, πώς, πού και γιατί, για όσους δεν ξέρουν.
Ήταν όντως ξαφνικό, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα, γιατί ήταν το πρώτο τάχιστο γεγονός στη ζωή μου. Ύστερα φυσικά ακολούθησαν δεκάδες “ξαφνικά” και απρόσμενα, γρήγορες αποφάσεις, γρήγορες αλλαγές ζωής, δεν μασάω (γελάει)! Έφυγα γιατί βαρέθηκα να μελετάω μια ζωή τη θεωρία και να μην τολμάω να περάσω στην πράξη. Αυτό επεδίωξα φεύγοντας. Action στη μουσική μου και στη ζωή μου.

Γιατί στην Ολλανδία συγκεκριμένα  και όχι κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα;
Πέραν του ότι είχε αρκετά πανεπιστήμια που με κάλυπταν στα αγγλικά και δεν χρειαζόταν να κάνω προετοιμασία σε κάποια άλλη γλώσσα, μπορούσα λοιπόν να αρχίσω κατευθείαν, δεν το σκέφτηκα και ιδιαίτερα … Τίποτα δεν είναι μόνιμο και σκέφτηκα ήταν μια ρεαλιστική επιλογή για αρχή.

Γιατί Jazz;
Γιατί όχι; I sexually identify as a Major6add9 chord! (γελάει)

Έχεις κάνει ένα project που, στην ουσία, συστήνεσαι με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Θέλω
να μοιραστείς με όλη την παρέα στη σοφίτα… τι ακριβώς είναι το ‘My name is Eva”;

Είναι εγώ. Η ζωή μου, το τρέξιμό μου, ο έρωτάς μου, το δράμα μου, τα όνειρά μου. Τα κάδρα που φωτογραφίζω κάθε μέρα με τα μάτια μου. Κυριολεκτικά, “my name is Eva”, είναι/ ήταν η πτυχιακή μου συναυλία. Πήρα ένα-ένα πολλά μικρά προσωπικά κομματάκια και έστησα ένα έργο, μια ιστορία.

Τελειώνει η παράσταση και ακούς την καθηγήτριά σου να σχολιάζει αυτό που μόλις είδε.
Τι ένιωσες όταν μίλησε συγκινητικά για σένα και αν θες, φυσικά, να μας πεις τι είπε πάνω- κάτω.

Χμ… Ήταν κάτι ιδιαίτερα προσωπικό, οπότε ανεξάρτητα του feedback αισθάνθηκα υπέροχα που το έκανα, που το τόλμησα αλλά και που επιτέλους ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Την αναγνώριση που είχε και ο τρόπος που το εξέλαβαν, το δέχτηκαν, το αγκάλιασαν και το εκτίμησαν καθηγητές, αλλά και όσοι απλά βρέθηκαν εκεί για να το παρακολουθήσουν, δεν την περίμενα τόσο έντονα. Ειδικά γνωρίζοντας ότι κάποιες φορές μού αρέσει να τραβάω καταστάσεις και να παίζω λίγο με τα όρια. Μου αρέσει να προκαλώ αντιδράσεις γενικά. Θετικές ή αρνητικές, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Αρκεί να καταφέρω να κλέψω μία αντίδραση και να τη φωτογραφήσω στην ανάμνηση από μια συγκεκριμένη παράσταση, πράξη.

Το “My name is Eva”, όμως, έχει και άλλη πλευρά. Αυτή του blog. Πολλοί δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχει και η γραφή σου είναι εκπληκτική (να τα λέμε κι αυτά!). Και εφόσον είναι τρόπος έκφρασης για εσένα και μπορεί να διαβαστεί από τον οποιονδήποτε, δεν θα ήθελες να το μοιράζεσαι με περισσότερα άτομα;
Όχι απαραίτητα. Είναι τρόπος έκφρασης για εμένα. Τώρα θα μου πεις “ναι ρε Εύα, το έχεις online”. Ναι… Η αλήθεια είναι πως υπάρχει κυρίως για αυτούς που θα ψάξουν οι ίδιοι να το βρουν, διότι μπορεί να τους εκφράζει εξίσου, να τους ωφελεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά αυτοί ξέρουν πού θα το βρουν. I don’t wanna force it. Κατάλαβες… οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονται, δεν χρειάζεται να εμπλέκονται απαραίτητα. Και δεν είναι κρυφό, έτσι; Είναι το πρώτο πράγμα που συναντάς στο προφίλ μου.

Για πες κάποια τρέλα που έχεις κάνει στη σκηνή, παρ’ όλο που ξέρω ότι η ζωή σου ολόκληρη είναι μια τρέλα. Εγώ το ξέρω (τα τυχερά της πολύχρονης γνωριμίας!). Ώρα να το μάθουν και άλλοι! (ύπουλο γέλιο)
Έχω ξεντυθεί σχεδόν εντελώς (στο my name is Eva), ακροβατικά και έχω αλλάξει ρούχα κατά τη διάρκεια ενός τραγουδιού επί σκηνής δύο φορές. Ποτέ δεν τελειώνω έτσι όπως άρχισα. (γελάει)

Μετανιώνεις που δεν έκανες στην ώρα της κάποια συνεργασία, ενώ θα μπορούσες;
Είχα όντως… δεν μετανιώνω παρ’ αυτά. Ο λόγος που δεν το έκανα ήταν προφανώς πολύ σημαντικότερος από οποιοδήποτε συναίσθημα τύψεων ή μετάνοιας που μπορεί να αισθανόμουν αργότερα. Ή που ίσως, βασικά, να αισθανόμουν εάν το είχα κάνει.

Αν θέλει κάποιος να σε ακούσει από κοντά; Έρχεται Ολλανδία;
Yeap, baby 😉

Όταν έρχεσαι Ελλάδα, πού τραγουδάς και πού θα ήθελες να τραγουδήσεις ιδανικά;
Χμ… Πλέον δεν γνωρίζω ιδιαίτερα τι γίνεται στην Ελλάδα… Μουσικές σκηνές, μαγαζιά, μπάντες… πάει κοντά δεκαετία που δεν ζω εκεί… Έχω σπάνια ανέβει στη σκηνή όντας διακοπές, αλλά εντελώς random!

Θα κάνεις κάποια εμφάνιση σύντομα; Και αν ναι, πού;
Θα κάνω μια εμφάνιση με το καινούργιο project που έχω: Strange Fingers ft. Fitgirl, the
location is secret! 19 Απρίλη στο Άμστερνταμ! Μου στέλνετε όσοι ενδιαφέρεστε να είστε εκεί!!!

Πού θα σε βρει κάποιος στα social media για να μπορεί να παρακολουθεί την καλλιτεχνική σου πορεία;
Αν και βασίλισσα του χάους και της ακαταστασίας, έχω τη σελίδα μου στο facebook και το κανάλι μου στο youtube: Eva C. Theo. Μπορείτε, επίσης, να τσεκάρετε και το Strange Fingers ft. FitGirl (facebook). ΔΕΝ ψεύδομαι, δεν ανεβάζω συχνά… Instagram… όχι ιδιαίτερα συχνά… (γελάει) Καθόλου…

Ήρθε η ώρα να “εκμεταλλευτώ” την φιλία μας! Θα μου αφιερώσεις ένα τραγούδι; Αλλά θέλω να το ακούσω τώρα.

Για δες κι αυτα

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

error: Content is protected !!