Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΤΑΣ

by alexandra.andriadi

sofita.gr
A stories-made world

❀ ❀ ❀

Ο κόσμος μοιάζει καλύτερος όταν μοιραζόμαστε ιστορίες· όταν τις λέμε αλλά και όταν τις ακούμε ή/και τις διαβάζουμε. Έτσι, ταξιδεύουμε σε κόσμους διαφορετικούς, συχνά φανταστικούς.

Ανακαλύπτουμε αλλιώτικους τρόπους σκέψεις από τον δικό μας, ταυτιζόμαστε με χαρακτήρες και τους αγαπάμε. Εξοργιζόμαστε με τον “κακό” της υπόθεσης και άλλες φορές παίρνουμε το μέρος του. Κλαίμε όταν πεθαίνει ή αρρωσταίνει ο αγαπημένος μας ήρωας. Προβληματιζόμαστε, παίρνουμε δύναμη, εμπνεόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι όταν παρατηρούμε λεπτομέρειες που μας αλλάζουν έστω και ελάχιστα την οπτική γωνία, όταν φτάνουμε σε κάποια συνειδητοποίηση, όταν αισθανόμαστε πως μας ανοίγονται νέοι “δρόμοι”.

Γι’ αυτό δημιουργήθηκε η σοφίτα μου· γιατί είναι ένας κόσμος φτιαγμένος από μικρές ιστορίες, αληθινές και φανταστικές.

Ένας κόσμος μοναδικός, όπως μοναδική είναι και η κάθε ιστορία: έτοιμη να ειπωθεί, έτοιμη να γραφτεί, έτοιμη να διαβαστεί, έτοιμη να ακουστεί, έτοιμη να διαδοθεί.

Έτοιμη να ταξιδέψει σε σένα που θέλεις να ανακαλύψεις μια ιστορία όταν ξυπνάς ή πριν πέσεις για ύπνο, όταν βρίσκεσαι σε τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο, μετρό, πλοίο ή και αεροπλάνο. Όταν κάνεις βόλτα στο πάρκο ή όταν είσαι στις “κλειστές” σου. Όταν κερνάς τον εαυτό σου έναν καφέ και “χαζεύεις” τους ανθρώπους γύρω σου. Όταν αισθάνεσαι όλο σου το “είναι” πλημμυρισμένο από χαρά, αλλά και όταν αισθάνεσαι σαν ένα χάος. Όταν έχεις διάθεση να γνωρίσεις κάθε σπιθαμή του πλανήτη ή όταν στρέφεσαι στην εσωτερική αναζήτηση.

Έτσι δημιουργήθηκε η σοφίτα μου.

Επειδή “θα σου πω μια ιστορία”.

Επειδή σου ανοίγω “το κουτί των αναμνήσεών” μου, όπως κάθε σοφίτα -η οποία σέβεται τον εαυτό της- οφείλει να έχει ένα τέτοιο.

Επειδή μου αρέσει να μοιράζομαι ιστορίες για όσα και όσους θαυμάζω και γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να σου μιλάω για ανθρώπους στους οποίους πιστεύω και πιστεύω στη δική τους ιστορία. Άνθρωποι που θέλω να έρχονται στη σοφίτα μου, να απαντούν σε ερωτήσεις δικές μου ή και δικές σου.

Επειδή, στην τελική, υπάρχουν και στιγμές που και το να “αμπελοφιλοσοφούμε” είναι ωραίο.


Στη σοφίτα κάποιες αναμνήσεις τις ξεθάβουμε και άλλες τις θάβουμε για ένα διάστημα, γιατί μας πληγώνουν ή μας στενοχωρούν. Παίρνω ερεθίσματα από την καθημερινότητά μας και τα μετατρέπω σε λέξεις. Οι λέξεις συνθέτουν φράσεις, προτάσεις, παραγράφους. Και πριν προλάβω να το καταλάβω, έχει δημιουργηθεί ένας ακόμα κόσμος.

Θέλω να μοιράζομαι ιστορίες μαζί σου και θα ήταν υπέροχο να μοιράζεσαι κι εσύ τις δικές σου.

Για όλους αυτούς τους λόγους… ραντεβού στη σοφίτα!


Ώρα να δημιουργήσουμε!
Χίλιοι καλοί χωράνε (και ακόμα περισσότεροι)!

Σε τριανταφυλλο-ασπάζομαι
xoxo,

Αλεξάνδρα

❀ ❀ ❀


POST-IT ΝΟΤΕ

To Facebook και το Instagram διευκολύνουν τη σοφίτα γιατί μπορούμε να μοιραζόμαστε ιστορίες λίγο πιο άμεσα.
Η σοφίτα έχει τη δική της σελίδα και το δικό της λογαριασμό αντίστοιχα. Διότι η έμπνευση κάποιες φορές έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις και άλλες φορές θες απλώς να μοιραστείς κάτι που μόλις βίωσες ή είδες.

 

Έλα στη διαδικτυακή μου σοφίτα να κάνουμε παρέα:
στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ.
στο Instagram κάνοντας κλικ εδώ.


Email: welcome@sofita.gr

 

error: Content is protected !!