Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

by alexandra.andriadi

Πίνακας “Σύνθεση 2 σε Κόκκινο, Μπλε, και Κίτρινο”, του Πητ Μοντριάν

Η ιστορία που ακολουθεί είναι εμπνευσμένη από αυτόν τον πίνακα.*

Η Μετακόμιση

Η Ντομινίκ έψαξε με τα μάτια τη βαλίτσα της στον διάδρομο. Την πήρε στα χέρια της και άρχισε να τη σέρνει προς την έξοδο. Το βλέμμα της δε σταματούσε να αναζητεί κάτι στον χώρο. Περίμενε να δει μια ταμπέλα ή έστω ένα χαρτί με τ’ όνομά της, αλλά μάταια.

Βγήκε έξω από το μεγάλο κτήριο και παρατήρησε τα αεροπλάνα που απογειώνονταν και προσγειώνονταν συνεχώς. Άνοιξε ένα χαρτάκι που είχε στο πορτοφόλι και το έδειξε στον πρώτο οδηγό ταξί που πέτυχε μπροστά της.

Ο άνδρας με τη φαλάκρα έγνεψε καταφατικά και της έκανε νόημα να περάσει στο αμάξι. Μέσα από την ομίχλη, η Ντομινίκ, δυσκολευόταν να διακρίνει όσα υπήρχαν στο πλάι του δρόμου.

Είκοσι λεπτά αργότερα, το ταξί έσβησε τη μηχανή του. Η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο και έφτασε στην εξώπορτα ενός σπιτιού που θύμιζε κάστρο. Σήκωσε το βλέμμα της αργά μέχρι τη στέγη και για μερικά δευτερόλεπτα το στόμα της έμεινε ανοιχτό από την έκπληξη. Έπειτα, ξεκλείδωσε την πόρτα.

Τα έπιπλα ήταν σκεπασμένα με λευκά πανιά. Πλησίασε τα παράθυρα μωσαϊκού σε χρώματα κόκκινου, μπλε, κίτρινου, λευκού και μαύρων διαχωριστικών γραμμών. Τα χρωματιστά αυτά τετράγωνα αποτελούσαν ένα μινιμαλιστικό σχέδιο που ενθουσίασε τη νεαρή γυναίκα. Η Ντομινίκ άγγιξε ένα από τα παράθυρα με τα δάχτυλά της.

Πέρασαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα όταν ένιωσε το κινητό να δονείται στην τσέπη του παλτό της. Κοίταξε την οθόνη∙ άγνωστος αριθμός. Απάντησε και μια βαθιά ανδρική ακούστηκε μια φωνή: Φύγε από εκεί, τώρα!

Η γυναίκα τράβηξε απότομα το χέρι από το παράθυρο προς τον κορμό της και άρχισε να τρέχει προς την έξοδο. Βγήκε και πέρασε το δρόμο, σαν άγρια ζώα να τρέχαν στο κατόπι της σε ένα σκοτεινό και άγνωστο για αυτήν δάσος. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε μόλις συμβεί. Τα αναρίθμητα ερωτήματα πλημμύρισαν το μυαλό της ενώ συνέχισε να κοιτάζει μαγεμένη τα παράθυρα από αυτή την απόσταση.

Πιπ, πιπ, πιπ… και η έκρηξη δεν άργησε να έρθει. Μπροστά στα μάτια της το νέο της σπίτι ανατινάχθηκε μαζί με τα καλοσχηματισμένα χρωματιστά τετράγωνα από τα οποία, σαν υπνωτισμένη, δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια της.

POST-IT NOTE
Θα συνεχίσουν να ακολουθούν και άλλες μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από πίνακες, τραγούδια, αποφθέγματα κ.λπ.
Περιμένω τα δικά σου αγαπημένα!

Πίνακας
https://www.piet-mondrian.org/composition-ii-in-red-blue-and-yellow.jsp

* Και κάπου εδώ θα κάνω μια μικρή υπενθύμιση για το παιχνίδι που έχουμε ξεκινήσει στη σοφίτα.
Πριν κάποιο διάστημα ζήτησα να μου πεις στο Instagram και στο Facebook της σοφίτας τον αγαπημένο σου πίνακα, για να γράψω μια ιστορία εμπνευσμένη από αυτόν. Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι δική μου επιλογή.

Για δες κι αυτα

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

error: Content is protected !!