ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ

by alexandra.andriadi

Αχ, οι μανούλες, αχ!

Δεν πάει να ‘χει 40 βαθμούς έξω… εσύ πάντως οφείλεις -για την ψυχή της μάνας σου- να πάρεις ζακέτα μαζί σου. ?

Η φράση “ζακέτα να πάρεις”, που λέμε όλοι μεταξύ μας και γελάμε, πειράζοντας λίγο (και πολύ μην σου πω…) τις μανούλες μας (ή και γιαγιάδες, θείες κ.λπ.), αντιπροσωπεύει όλες εκείνες τις προειδοποιητικές φράσεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς λίγο πριν πατήσουμε το πόδι μας έξω από το κατώφλι του σπιτιού μας. Ή και… στο τηλέφωνο, αυτή τη συσκευή που έχουμε κάνει σκουλαρίκι. ?

Και αφού δεν είμαστε πια στο πατρικό μας και δεν γίνεται να περνάμε έλεγχο επιτόπου… πλέον με την τεχνολογία -που τόσο θέλουμε να προοδεύει (και τι καταλάβαμε;!)- το “τσεκ” μπορεί να γίνει “εδώ και τώρα”! ?️‍♂️


My story

Πέρασε λίγο παραπάνω από ένας χρόνος από τότε που η φίλη μου η Χριστίνα με φιλοξένησε για ένα διάστημα στο σπίτι της (γεια σου κρητικάκι μου! #τα_φιλιά_μου). Ένα βράδυ του Ιουνίου, μια από εκείνες τις μέρες λοιπόν, βγήκα βόλτα.

Καθώς περίμενα το λεωφορείο για να πάω στο Σύνταγμα, ανταλλάξαμε με τη μαμά μου μερικά μηνύματα στο Viber (ω ναι, τα καταφέραμε με την πληκτρολόγηση και την αποστολή επιτέλους!). Κι ενώ ήταν καλοκαίρι, είχε βγάλει μια ψύχρα. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να μοιραστώ αυτή την αδιάφορη και άχρηστη πληροφορία με την μαμά μου.

Μαντεύεις τι ακολούθησε;

Αχά! Πολύ σωστά! Αδιάφορη για εμένα πληροφορία, αλλά άκρως σημαντική για τη μαμά μου…

Και δεν θέλω να νομίζεις ότι σου λέω παραμύθια επειδή πλάθω ιστορίες. Όχι… Έχω αποδείξεις. ?‍⚖️
Οπότε για του λόγου το αληθές, για δες:

Και κάπου σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μου πεις τη δική σου αγαπημένη φράση που συνηθίζει να λέει η δικιά σου μαμά (ή γιαγιά, θεία κ.λπ.). Είτε εδώ κάτω στα σχόλια, είτε στο Facebook, είτε στο Instagram της σοφίτας! 

❀ ❀ ❀

POST-IT NOTE 1
Θα μοιραστώ μαζί σου και αυτό που παρατήρησα σχετικά με τις μαμάδες γενικότερα. Μη νομίζεις πως είναι θέμα της Ελληνίδας μάνας μόνο. Μην σε ξεγελάει το στερεοτυπικό. Όχι, όχι. Είναι πολλές έτσι και δεν είναι από Ελλάδα.  ??

POST-IT NOTE 2
Μαμά, ξέρω ότι το διαβάζεις. Σ’ αγαπώ, φιλάκια! ❤

POST-IT NOTE 3
Λες να γίνω κι εγώ έτσι αν και όταν έρθει αυτή η στιγμή;! Ιιιιιι! ?
Το μόνο παρηγορητικό είναι ότι έτσι θα δουλευόμαστε μεταξύ μας και θα γελάμε ?

POST-IT NOTE 4
Μην ξεχνιέσαι! Περιμένω να μου πεις αν έχεις παρόμοια εμπειρία -έλα, μην γελιόμαστε μεταξύ μας! Πες τα όλα! ?

Για δες κι αυτα

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

error: Content is protected !!